sunnuntai 12. helmikuuta 2017

Pojat on poikii
Heippa taas,
Tuli vaihdettua molemmille pojille purut häkkiin. Muuttelin vähän järjestystä olohuoneessa ja tuntuu että Nemon kantapäät on kuluneet. Tai no ei edes tunnu, ne on. Ei kuitenkaan punota eli tulehdusta en epäile. En olisi edes huomannut tassunpohjista mitään ellen olisi sitä sylitellyt. Vatsan karvat myös Nemolla oli jotenkin oudosti huopaantuneet. Oon sitä nyt harjaillut ja nyppinyt isoimpia pois, hyvin alkaa kasvamaan esim sisäreisiin jo normikarvaa. Ajelisin siltä koko masun jos vaan saisin sen pysymään yksin turvallisesti aloillaan. Laitoin tosiaan tassuihin kookosrasvaa sekä purut koko häkin alalle. Hienosti alkanut ns parantua tassut, eli oli juuri kulumaa mitä epäilinkin. Jyrki sai eri syystä purut häkkiinsä. Ihan vaan että puru on muutenkin kanille itselleen mukavempi alusta. Nyt saa möyhiä eikä tassunpohjatkaan värjäydy niin kovasti kun puru imee itseensä ihan hyvin hajapissat mitä joskus vessalaatikosta saattaa tulla yli.

Poikien kanssa ootellaan lämpimiä kelejä, jos pääsisi kokeilemaan mitä mieltä ollaan estehypystä. Nemohan on tosi vauhdikas ja viimekesänä hyppi ihan kivasti, mutta Jyrki. Jyrkiä ei vaan kiinnosta, ellei oo jotain porkkanaa toisessa päässä. No, ei sen tarviikkaan mutta ois ihan kiva päästä ulkoilemaan senkin. Haluaisin kanille jotkut muut asumukset kuin tehdashäkit, mutta parkettilattia vaikeuttaa aika paljon. Kaipa sitä pitäisi itse väkertää jotkut kivat ja tilavat sekä esteettiset mutta, kaniystävälliset koloset noille. Kaverini kävi tälläviikolla hakemassa ylimääräisiä kanikamoja omalle uutukaiselleen, joten pääsin niistäkin eroon. Samalla tuli tosin huomattua että mulla on kuusi kuljetusboksia.. Jotka vie ihan "kivan" tilan tuolta kanikaapista. Joten jonkumoista kanikirppistä varmaan tulossa!

1 kommentti:

  1. Tuo kanien kantapäiden kuluminen on kyllä aika rasittavaa. Itekkin vaihdoin Myylle purut just sen takia. :/ Hyvä, että sun pupun kantapäät on menny paremmaks!

    VastaaPoista