keskiviikko 4. tammikuuta 2017

Katsaus menneeseen vuoteen


Meidän viimevuosi kului melko vajavaisesti viimevuoden osalta. Muutettiin lauman kanssa Nokialle takaisin tälläkertaa kerrostaloon. Tässä kämpässä on ollut paljon mukavempi pitää kaneja. Puput saivat parvekkeen käyttöönsä (paitsi Nemo joka asuu sisällä) ja ulkoilumahdollisuuksia on laajemmin. Voidaan mennä porukoilleni parin korttelin päähän tai sitten käydä ihan tuossa lähimetsässä kerrostalon takana.

Viimevuonna blogiin kirjoitin vain jopa huimat neljä kertaa, ihan vaan koska ei ollut aiheita. Pupumääräkin vähentyi vuoden aikana kolmeen. Pipo, Kooma sekä Poppis kuolivat kaikki vuoden 2016 aikana. Kooma meni vanhuuteen, Poppiksen vei Megacolon ja Pipon valitettava onnettomuus. Tällähetkellä kotiani sotkee siis vain Nemo, Jykä sekä Myssy. Nemosta puheenollen, tämä jänis on kyllä ollut viimevuoden huippukohtia. Se on niin hirmu utelias, rohkea sekä rakas. Se asuu sisällä vapaana, tuskin tulen laittamaankaan sitä ulos niin kuin aluksi suunnittelin. Tästä voisinkin kirjoittaa postauksen, vapaana-asuminen vs muut asuinmuodot. Olen huomannut paljon plussia sekä miinuksia käytännössä mitä se oikein on kun pupu valtaa koko kämpän. 

Nemo Bamsun ja Boriksen kanssa ihmettelemässä. 

Viimevuonna kanien osalta elettiin aika tavallista ja hiljaista elämää. Talven tulo yllätti ja piti hommata häkkiin kiinnitettävät kupit. Jotenkin sitä ajatteli että puput olisivat tarpeeksi fiksuja etteivät kaataisi omia vesikuppejaan mutta no joo, oishan se pitänyt arvata. Rutirex on ollut kätevä tuote kopeissa mutta harmiksi en ole saanut vielä kanikaverin lämpöä ulkokaneille. Myssy ja Jykä eivät ole tulleet toimeen vieläkään niin hyvin että saisin ne samaan aitaukseen. Olen vaihdellut niiden asumuksia, totutellut sisällä pikkuhiljaa. Olen saanut ne siihen pisteeseen että ne eivät yritä tappaa toisiaan samassa tilassa, mutta välillä tulee pieniä väärinymmärryksiä ja karvat lentää. No, ajan kanssa vaan ja kyllä niistä toivonmukaan pari tulee.

Blogille tavoitteita vuodelle 2017

- Enemmän kirjoittelua erilaisista aiheista jos kotona ei tapahdu mitään erikoista.
- Uusi ulkoasu
- Sisällössä kehittyminen
- Oma kehitys paremmaksi kirjottajaksi.

Kanien kanssa tavoitteet vuodelle 2017

- Jykän ja Myssyn yhteiselon toteuttaminen
- Ylemmän myötä koko parveke kaksikon käyttöön
- Nemolle lisää temppuja ja lisää aktiviteettia (muuta kuin koirien härnäys ja temppuilu)
- Kaikille kaneille enemmän luonnonmukaista aktiviteettia ja elinympäristöä. (Kaivuulaatikoita, pehmeämpää alustaa, ahkerampaa oksien hakua)
- Mahdollisesti muutamat estekisat tai/ja pettinäyttelyt. (Nemon kanssa olisi hauska kokeilla esteitä ihan kisoissa asti ja Jykä voisi mennä kääntymään pettipöydällä)
- Nemon kastrointi sekä Myssyn sterilointi (mahdollisesti, vielä hieman auki).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti