tiistai 21. kesäkuuta 2016

Nemoa esittelemässä

Komia poika

Huh ompas ollut blogin puolella hiljaista. Laumassa onneksi ei, sillä meidän joukkoon liittyi viimeviikolla vihdoin belgianjänis uros Nemo Castaway's kanilasta! Poitsu pääsi suoraan uuden asuntoonkin, meistä tuli nyt sitten taas Nokialaisia. Kanit sai parvekkeen ihan kokonaan omaan käyttöönsä, onneksi on ihan hyvän kokonen parveke kyseessä. Kompostikehikoiden kanssa en alkanut säätämään, joten tytöille tehtiin ihan kokonaan oma häkki. Otettiin porukoiden ulkohäkistä mallia, eli ei ole lattiaa ollenkaan. Helpompi siivota mielestäni. Mittoja tuli 145x110 eli ihan hyvän kokoinen kahdelle. Isä teki vielä sivuun liukuoven josta on helppo päästää tytöt ulos juoksemaan. Siivoomiseen yms on kattoluukut. Nemo asuu vielä sisällä karanteenin ajan ja sitten pääsee parvekkeelle muiden kanssa.

Nemo on kyllä aivan ihana. Siinä missä katson omien kanien loputonta riehumista ja kujeilua, on Nemo aivan enkeli. Se on hieman ujo, niin moni asia on sille vielä kovin uutta. Niin monet eri hajut, äänet ja eläimet vielä jännittävät sitä. Asun tällä hetkellä vanhempieni talosta parin korttelin päässä, joten Nemo pääsi ulkoilemaan valjaissakin jo nurmelle. Ensin se ihmetteli että no mitäs nyt, mutta tosi nopeasti se hiffasi että tää on tämmönen paikka ja toi ihminen tulee perässä kun meen. Hirveät tutkimusretket pihan ympäri kyllä oli, aivan valloittava otus! Onhan tuo kroppa ihan omanlaisensa kyllä kun sen menoa katsoo. Liike on sulavaa loikkimista, eikä semmoista tökkivän oloista pomppimista mitä jollain lyhytkroppaisemmalla otuksella yleensä on.

Valitettavasti virustilanteen takia ei ole tulemassa nyt mitään kanimenoja mihinkään suuntaan, mutta jos hyvin käy ja lokakuussa taas alkaa tapahtumat olemme taatusti menossa! Siihen asti ollaan vaan, revin hiuksia päästä tyttöjen kujeiden takia ja kerään selkä väärällä omenapuun oksia kaneille porukoilla. Ajattelin etten pitäisi blogia ihan tyhjänä, joten suunnitelmissa on postata muutamia käytöspostauksia sekä tee se itse juttuja kanille kesäksi esim. tee se itse herkkutikut!

1 kommentti:

  1. Pidätkö vielä hiiristä? Kiinnostaako hiiriblogin lukeminen? lydiannanimal.blogspot.fi

    VastaaPoista