lauantai 28. tammikuuta 2017

Arkista

Bamsu, Boris ja Nemo 
Tänne kuuluu ihan hyvää pitkästä aikaa. Nemo ja Jyrki ovat saaneet kämpän kaksisteen käyttöönsä. Nemolla on talon isoin huone eli olohuone ja Jyrkillä on keittiö, eteinen ja makkari. Tosin ylläolevassa kuvassahan Nemo on makkarissa koirien kanssa. Oli tarkoitus kuvailla kaneja mutta ei ollut tuolle kameralle tarpeeksi valoa. Pitäisi saada nyt hyvillä keleillä joku pitämään kaneja hihnan päästä ja itse saisi kuvattua niitä tuossa lähimetsässä. Aika jännä kun joskus olen samaisessa metsässä ollut edesmenneen ja ensimmäisen kanini Pipun sekä silloisen kaverin sekä hänen kaniensa kanssa. Takaisin juurille?

Tosiaan Jyrki siis muutti ulkoa sisälle. Tämä on päätös jota voi aika moni kritisoida ja varmasti paheksuukin. Miksi ottaa ulkokani sisälle kesken talven? Jyrkin kanssa oli kaksi vaihtoehtoa. Joko se on parvekkeella ihan täysin yksin, tai sisällä arjen keskellä. Toki parvekkeellakin voi viettää kanin kanssa aikaa, mutta silloin kun on niin seurallinen kani kuin Jykä kyseessä, oli tämä paras ratkaisu. Jykä ei tunnu olevan kuumissaan, vettä ei mene mitenkään ekstrapaljoa. Parveke oli kuitenkin lasitettu ja siellä pystyi tekemään ihan perus vedenvaihdot yms t paidalla jo, ainoastaan lattia oli kylmä. Mutta välitöntä yhteyttä betonilattiaanhan näillä ei ollutkaan. Jyrkin kannalta ratkaisu oli siis hyvä. Se olisi ottanut paljon enemmän stressiä kokonaan ns. Eristyksissä olemisesta vaikka kanikontaktiakaan kuin lämpötilamuutoksesta. Jykä kaipaa kyllä ihan selvästi kanikaveria. Niitä erottaa Nemon kanssa ainakin toistaiseksi vain komppariaita. Jykä luulee olevansa Nemon kanssa ihan ylintä ystävää ja hengailee joskus makoillen kompparien vieressä. Nemo on tästä ihan hämmentynyt. Pari kertaa ekana päivänä se koitti näykkästä Jykää mutta kun Jykä ei provosoitunut vaan oli onnessaa kun toinen kani huomioi, niin Nemo lopetti. Nykyään ne eivät edes välitä aidan takana olevasta uroksesta. Kuitenkaan en niitä jätä vapaaksi ellen ole kotona ja vahtimassa, sekä heti jos niille tulee stressiä toisistaan niin sitten rajataan Jykän aluetta niin etteivät saa toisiinsa kontaktia. Ja onhan tämä kuitenkin tapahtumassa viimeistään kesällä muutenkin...

Olen laittanut alustavasti viestiä parille ihmiselle kiinnostavista kaneista. Molemmat mietinnän alla olevat rodut ovat kohtuu harvinaisia eikä niitä juurikaan ole suomessa. Molempia löytyy yhden käden sormilla laskettavalla määrällä ihmisiä. Toisen rodun edustajan olen kerran nähnyt ja se valloitti minut heti ihan täysin. Molemmilla roduilla poikueet tulisivat sijoittumaan keväämmälle, joten mikään kiire tässä ei ole. Toista belgianjänistäkin olen miettinyt ohimennen, Nemo on ollut niin valloittava luonne sekä onhan se aivan mahdottoman hieno. Mitään varmaa ei ole siis lyöty lukkoon miltään osalta. Siitä on aikaa kun viimeksi olen hankkinut kania, että tuntuu jotenkin oudolta. Innoissani toki olen! Nemo ja Jykä eivät ole oikein mitään näyttelykaneja, joten kolmannen kanssa olisi ihan mielenkiintoista kierrellä näyttelyitä. Rodusta riippuen pettiä tai joko ihan ulkomuotoa. Nemollahan on nenässä iso arpi sekä se tullaan leikkauttamaan kevään korvilla, joten sen kanssa UML on melko epätodennäköistä. Jykä taas on luisevahko selästä, joten se ei ole mikään paras pettikani. Jykälle taas on melko mahdotonta alkaa keräämäänkään massaa enään, kahdesta syystä. Siksi että se alkaa olemaan jo ns. Iäkäs sekä siitä että se on ollut ihan mahdottoman ylipainoinen. Laitoin yhteen kaniryhmään fbssä tästä kyselyä ja voi olla että Jykä on niin rasvoittunut sisältä että se ei enään saa kerättyä massaa. Toisaalta harmi ja ehkä hieman surullistakin. Mutta ihan loogistakin.

Tämmöistä täällä! Kirjoitteilla on pari isompaa tekstiä joita pitää vielä hioa ennen julkaisua. Ensikuussa olisi Tampereella SKYn näyttelyt. Minulla ei ole tällähetkellä näyttelytettäviä kaneja (Nemon kanssa petti voisi olla mielenkiintoinen kokemus tosin). Haluaisin mennä paikan päälle katselemaan sekä ihan vain moikkaamaan tuttuja. Saas nähdä, aikalailla kyydeistä kiinni.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti