maanantai 27. heinäkuuta 2015

Kanien lelut

Kokonaiskuvaa leluista
Lupasin pari postausta sitten esitellä meidän talouden lelut, joten tässä niitä tulee! Kaikkia leluja en kuvannut, sillä esim. Heinäpallot on kaikilla kaneilla eikä olisi fiksua kuvata neljää samanlaista heinäpalloa. Tämä kuitenkin antaa hyvin selvyyden miten ja millä kanit meillä leikkivät. Lelut välillä vaihtelevat häkistä häkkiin pesujen yhteydessä, niin ettei yhdellä kanilla olisi kokoaikaa samoja leluja.

Palloja
Kooman sekä Gean ykkössuosikit on erilaiset pallot. Ylhäällä mainitsinkin että heinäpallot löytyy joka häkistä ja niihin laitetaankin aina apilaa ja erilaisia tuoreruokia tarjolle. Joskus sellerinpätkät ja porkkanapalat aiheuttavat ylimääräistä päänvaivaa pupuille, mutta eikös nuo pallot sitä varten olekin ;) Aktivointipallot löytyvät Poppikselta ja Gealta, Gea onkin itseasiassa aktivointipalloaddikti. Siltä välillä täytyy ottaa pallo kokonaan pois häkistä, sillä se viskelee sitä ihan raivona. Keltainen pallo on itseasiassa pallomerestä peräisin oleva pallo ja niitä löytyy toinenkin.. Jani joskus haalaribileissä ollessaan meni pallomereen ja kotiin tullessa löysi pallomeren palloja taskuistaan. Niistä onkin tullut ihan oivia leluja pupuille, ainakin Kooma vierittää ja tökkii sekä kaivaa palloaan aika usein! Viimeinen pallo onkin varmaan monelle tuttu ikeasta löytyvä sisustuselementti. Luonnonkuitunen sekä käsittelemätön oksista ja puunsuiroista kasattu pallo käy kaneille viskelyyn sekä jyrsimiseen. Kyseisiä palloja löytyy itseasiassa ihan eläinkaupastakin tosin värjättynä ja hieman suolaisempaan hintaan. Itse olen ostanut Ikeasta tämmöisen pussin ja kanit leikkivät näillä aina niin kauan kunnes se on niin syöty/rikki että on pakko heittää roskiin. 

Puisia leluja
Toisenlaiset lelut mitä meiltä löytyy on puiset lelut. Kaksi etualalla olevaa on joskus eläinkaupasta ostettuja kaninleluja. Toinen on melkoisen syöty ja toinen on hieman ehjempi. Takana näkyy puinen pallo josta on myös syöty reikien välejä, ainakin kelpaa! Pallon sisälle on myös hyvä välillä laittaa tuoreruokaa niin että kani näkee hieman vaivaa ruuan saamiseksi. Kaksi muuta lelua on puuseppäkouluni ajoilta epäonnistuneita sorvauskappaleita joita olen saanut viedä kotiin. Niitä on ollut useampikin, mutta ne ovat syötyjä jo aikapäiviä sitten. Puisia leluja ja virikkeitä ovat kaneille myös oksat, mutta niistä en tajunnut ottaaa erikseen kuvaa joten mainittakoon ne nyt. 

Kaneilla on ollut myös pehmoleluja leluinaan sekä kavereina, mutta tällähetkellä ei ole yhtään. Poppiksen suosikit ovat olleet ikeasta saatuja muutaman euron pehmolelut joita se heittelee ja pitää tyynynään. Valitettavasti lelut viskoutuvat  myös vessalaatikkoon, jonka jälkeen niiden kohtalo on ollut roskis. Lelut ovat olleet niin rikkinäisiäkin, että varmaan hajoisivat pesusta jo :D Muutenkin haluan suosia enemmän noita puisia leluja, joista ei ole vaaraa jos kani niitä hieman jyrsisikin (tai aika paljonkin). 


Millaisia leluja teidän kaneilla on? Kerro myös haluaisitko nähdä myös vaikka kanien valjaat ja hihnat tai häkkiesittelyt tai vastaavaa? :)

2 kommenttia:

  1. Moi! Haastoin sinut Liebster Award nimiseen haasteeseen (: Lisätietoa haasteesta ja kysymykset sinulle blogissani: rabbit-bunnies.blogspot.fi

    VastaaPoista
  2. Mäkin haastoin sut!! Mun blogissa lisä tietoa >> pupupaja.blogspot.fi

    VastaaPoista