tiistai 8. huhtikuuta 2014

Turku 5.4

Perjantai-iltapäivänä nokka kohti hämeenlinnaa. Matkustin ensimmäistä kertaa junassa kanien kanssa! Kooma osasi olla nätisti koko matkan ajan, Mette puri boksin läpi viereistä westietä ja melusi. Päästiin vihdoin hämeenlinnaan jossa meitä oli vastassa Laura! Perjantai menikin sitten leppoisasti ja vähemmän leppoisasti, seuraava aamu oli hektinen mutta vihdoin oltiin autossa kera kanien matkalla Turkuun.

Turkuun päästyämme saimme heti hommaa, aloimme laittamaan LeKan näyttelyhäkkejä kuosiin. Huokasin ja ajattelin viedä kanini estepuolelle mutta toiminkin sihteerinä uroksien pet-pöydällä! :) Kokemus oli antoisa, kerrankin olen toisella puolella pet-pöytää. Olin ilmonnut molemmat puput esteille, Kooman kv suoraan ja meten helppoon suoraan. Olin tosiaan sihteerinä ja lappusta kirjotellessani tultiin esteiltä huikkaamaan että tarvittaisiin Koomaa radalle. Hanna sijaisti minua ja pääsin hypyttelemään Kooman. Kooma oli hieman pöllähtäneen näköinen mutta tajusi mitä tehdään kun pääsi valjaisiin. Pojalla olisi ollut intoa hyppiä esteet muttei ponnuvoimaa. Välillä Kooma rysähti aika kivuliaankin näköisesti puomeihin ja niiden väleihin, yhdellä esteellä se kieltäytyi kokonaan joten päätin keskeyttää. Ja takaisin sihteeröimään! Tuli toinen kierros ja taas Koomaa vietiin, tälläkertaa tuomari ehdotti jos nostaisin Kooman haastavan esteen ylitse. Loppuradan Kooma siis hyppi ja yhteensä se sai 4vp.

Oli ruokatauko ja hengähdimme hiukan, juomaa kyllä kului tapahtumassa koska ainakin itselläni oli aika kuuma. Pääsimme jatkamaan hommia kunnes Metteä tultiin huhuilemaan. Otin Metukan ja valjaat ja lähdin estepuolelle taas kerran. Mette oli ihan puoli-unessa ja pöllähtänyt. Metestä huomasi että se oli joutunut olemaan perjantaista asti boksissa ja neito ei yhtään tajunnut mitä piti tehdä. Sitä ei kiinnostanut hyppiminen juurikaan, sen sai tuupata aloitusesteenkin ylitse. Keskeytin ja jäin Meten kanssa estepuolelle istuskelemaan. Silloin Mette hieman heräili, varsinkin kun se huomasi vieressään ihanan uroksen! Metukka alkoi jalottelemaan alueella hieman ja virkistyi silmissä. Toisella kierroksella neito olikin yllättävästi täysin hereillä ja hyppi hienosti kahdella virhepisteellä! Olen tosi tyytyväinen tuohon parannukseen, pitää vaan ottaa seuraavissa kisoissa huomioon että viettää Meten kanssa aikaa paikalla ennen hyppyvuoroa. Lähdin sitten takaisin hommiin! :D


Päivä kului nopeasti ja pölisten. Hain maisulta uuden kanini joka on Cassandran kasvatti. Pojan nimi on Eldorado ja sen emä on Kulur Spot, isä Prince Spot. Eldoradosta piti jäädä Eldo niinkun sitä on kasvattikodissaankin kutsuttu, mutta Laura meni nimeämään pojan Poppikseksi. Poppishan siitä jäi... Isänsä on sopivasti vieläpä Pop. Poppis kuulemma sopii hyvin estekanille ja näyttihän se vielä vähän Poppikselta.. :D Jani ehdotti nimeksi Jätskiä mutta ei se sovi tuolle yhtään x).

Vihdoin pääsimme kotiinpäin kanien kanssa! Matka meni rennosti pulputtaen ja Laura heitti meidät juna-asemalle. Junalla tulimme takaisin tampereelle jossa Jani oli meitä vastassa, ei tarvinnut onneksi alkaa vielä bussienkin kanssa säätämään. Pitää hankkia varmaan kaljakärryt jo tälle kanimäärälle.

Nyt Poppis on kotiutunut jo aika hyvin, poju on toosi kiltti! Räyhä-Mette ja Kooma tuntuvat vielä kahta kauheemmilta riiviöiltä Poppiksen rinnalla. Mette aloitti karkuaikeensa ja paukuttelukonsertin kun tajusi että alakerrassahan asuu uros! Nyt vapaana ollessaan Mette vaan kiertää Poppiksen yksiötä, ihme kiimapylly. Poppis taas suhtautuu rennosti ja rohkeasti niin koiriin kun muihin kodin ääniin, ihan vallottava poika :)


Blogger ei nyt anna lisätä Poppiksesta Maisun kuvaamaa kuvaa, mutta onneksi sen näkee petsiestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti